En typisk morgen...

Tenkte jeg skulle skrive litt om det å fungere i hverdagen, med disse bokstavene jeg har fått.. Nå skal det sies at jeg har nettopp fått diagnosen ADHD, men strengt tatt har disse utfordringene vært der hele tiden.. Jeg er ikke noe annerledes nå, enn det jeg var før jeg fikk bokstavene! eller.. kanskje jeg er det.. jeg kan vel påstå at jeg har sluppet meg mer løs etter diagnosen.. Jeg er mer meg selv på en måte.. fått mer ro med meg selv, men samtidig er jeg mer utagerende, spesielt rundt bokstaven H! (hyperaktiv) Det kommer mer ut fysisk nå enn det har gjort før.. jeg ikke trenger å holde tilbake lenger, fordi jeg nå "har lov" til å utagere uten at jeg spør meg selv hvorfor!? 

Det er ikke alltid lett.. faktisk ikke i det hele tatt! Men til tider må jeg bare le av meg selv... Det starter om morgenen når jeg våkner... mens andre kanksje bruker litt tid på å våkne, så er jeg i høygir fra jeg åpner øynene! våkner mange ganger i et utbrudd av rastløshet.. må springe.. må røre meg.. oi se der, en flue, lurer på hvor den har sovet.. kanskje den har fløyet rundt meg hele natten? lurer på om den har familie, kanskje venner han leter etter.. RIST LØS!! hmmm.. hvorfor er dynen vridd? har jeg vært aktiv i søvne? kanskje jeg skal slå på lyset.. hei se der er lysbryteren.. lurer på hvorfor den fungerer som den gjør? hva hvis jeg åpner den å ser inni? nei jeg må bare trykke.. vet jo hvordan den fungerer.. OI! der kom lyset.. skarpt men jeg fikser det! nei se der.. nå er det lysglimt i øyekroken fordi jeg glemte at jeg ikke skulle se rett i lyset når slo det på! jaja.. lurer på hvorfor det blir sånn? ser jo nesten ingenting.. nei nå må jeg stå opp, klarer ikke å ligge lenger! RIST LØS!! Huff se så rotete rommet er.. kan jeg aldri lære å rydde på soverommet? klær langt opp etter veggene.. jeg er jo flink til å rydde ellers.. kanksje jeg skal rydde? ikke på soverommet, men nede i huset? lurer på om det er noe å rydde.. her er det mye å rydde.. kanskje jeg skal prøve å rydde i hodet........RIST LØS!!

Det funket ikke.. mer hyper.. mere tanker.. mer energi! Jeg står opp! eller rettere sagt; jeg spretter opp! Shit! det var kaldt! klær, må finne klær, kanskje her? nei.. der da? kanksje jeg skal rydde likevel.. begynner her.. OI! se der! der er genseren jeg skulle ha i går.. hvorfor fant jeg den ikke da? viktig å ha orden.. OI! der er den andre sokken jeg manglet i går også.. hkaster rundt meg i det jeg blir tent på å finne alle de andre klærne jeg ikke har funnet.. inn i garderoben, kaster rundt meg og begynner å lete (rote).. huff se nå er det mer rotete enn det var før jeg begynte.. hva var det jeg letet etter egentlig? hmmm.. jeg må dusje! men jeg har jo ikke funnet noe klær.. bare rotet mer.. RISTER LØS IGJEN, OG SLÅR MEG I HODET (manglende impulskontroll) det var litt vondt.. men jeg fikk bort fokuset..!? rasker med meg noen klær og går ned.. der er trappen igjen, like forbauset er jeg over at den er så bratt.. må passe meg.. gå forsiktig OI!! se der er en flue til.. kanskje den er kompis med den forrige? kanskje søsken? nei vent.. er det ikke den samme? den følger etter meg! dunk dunk dunk BRAK!! der kom bunnen av trappen! forbanna bratte helvete.. forbanna.. ehh.. hvorfor snublet jeg? jeg skulle jo passe meg.. helvettes flue! eller var det broren, eller kompisen?!! nei se der! støv under bordet.. kanskje jeg skal vaske? hvorofr vasker jeg? når det blir skittent igjen etterpå? hva er det i det vaskemiddelet? lukter godt gjør det! hvorfor det? må lese innholdsfortegnelse.. hmm.. masse navn jeg ikke forstår.. utløpsdato!? på vaskemiddel? når er det? ja stemmer det.. bruttern har bursdag den dagen.. lurer på hva han ønsker seg? jeg må spørre han.. oi dette vaskemiddelet luktet godt.. lurer på hva som er oppi..? nei stemmer det.. alle navnene jeg ikke forsto.. åsså var det utløpsdastoen igjen.. best før: BEST FØR? blir det ikke rent hvis jeg ikke bruker det før? det må vi finne ut.. RIST LØS!!

nå må jeg dusje! Lurer på om det er utløpsdato på kroppsvask? det må jeg sjekke.. kanskje jeg skal sette på musikk? ja, jeg gjør det.. mer gøy å dusje med musikk! se der! en ny sang jeg ikke har hørt.. "related artists" på spotify.. hmm.. den var bra.. den da? ja den var bra også.. den da? nei ikke så bra men ok, den da? liker musikk! lyder og toner, sammensatt til et mesterverk.. lurer på hvordan de får det til? kanskje jeg skal ta frem gitaren? prøve litt selv.. pling plong plang..  det er gøy å spille gitar!! hvorfor får jeg ikke til det grepet! CRAP! kaster gitaren og får tantrum!! ikke gøy lenger! RISTLØS!!!! gå å dusj! hva er klokken? SHIT! det har gått 6 timer siden jeg våknet.. tid er facinerende.. tikk takk, tikk takk, tikk takk.. hey! en melodi jo! ta frem gitaren.. 1 time til med klimpring!  jaja.. da var den dagen borte! hadde jeg noen avtaler? ingen har ringt.. Jeg går og dusjer....! 

Det er lov til å le! ;) 

-Mats-

  

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits