Når rusen ikke lenger er et alternativ..

Nå begynner jeg å kjenne det.. 2 1/2 mnd har gått siden jeg gjorde noe sist.. og jeg har aldri følt meg mer svak! Tankene strømmer på, følelser i høyspenn og fortvilelsen opptar mesteparten av dagen.. utfordringen ligger i det at når det var sånn før, så hadde jeg "alternativet" i det å ruse meg. Men jeg har ikke det lenger.. eller jeg lar ikke meg selv ha det alternativet lenger. Jeg er så innstilt på å ikke gjøre det.. men når det har vært løsningen i 14 år så blir det vanskelig å finne en annen løsning. Jeg tar meg selv i at jeg leter etter befrielse.. befrielse fra smerte, uro, sorg, hat.. føler det at jo lengre det går uten rus, jo klarere blir jeg i hodet. Men likevel føler jeg meg mer uklar enn noen gang.. jeg leter! Leter etter meg selv.. tittelen rusmisbruker har vært slitsom men likevel så enkel å forholde seg til! Men nå, når jeg ikke er det lenger.. hva er jeg da? Hvem er jeg? Hva står jeg for? Hvor skal jeg? Og ikke minst.. hva faen har jeg gjort de siste 10 - 15 årene.. kastet bort livet og tiden jeg har fått på dritt..

jeg føler jeg først nå begynner å leve! Nå først må jeg lære meg å takle følelser, tanker og den "normale" hverdag.. hvordan?! Hvordan skal jeg klare det her? Føler meg til tider veldig fortapt.. men likevel ikke.. jeg har jo min bedre halvdel, Malin! Hadde det ikke vært for henne så hadde jeg ikke klart det i det heletatt.. hun gir meg mening når livet viser sine utfordringer! Når alt føles som om det raser sammen, står hun der og plukker opp bitene og holder meg sammen. Det er ikke alltid like lett å vise henne hva hun betyr og hvor mye hun faktisk gjør for meg.. men jeg håper hun forstår at jeg prøver! Med alle fiber i kroppen min prøver jeg å holde meg sterk! for henne, og for meg selv. Men det er ikke alltid lett å få sagt det.. eller vist det. Når det står på som værst så blir jeg handicapet. Følelser tar overhånd, tanker leker med meg.. tuller med hodet mitt så jeg ikke får til å tenke klart.. det blir rot! Og da roter jeg til alt annet..

Nå det er sagt så har jeg begynt med en ting igjen.. noe jeg holdt på med før jeg fant rusen som 14 åring.. utfordringen startet jo ikke med rus.. de startet med angst, depresjon, fortvilelse og smerte.. og før rusen ble løsningen på dette, så holdt jeg på med selvskading. Dette har nå kommet tilbake, da rusen ikke er et alternativ lenger.. så mye enklere det er å bære smerten utenpå, enn det er å bære den innvending. Meningene er mange, men når man har så mye uoppgjort inni seg selv, finner man det som hjelper.. uansett hva det er! Alt er bedre enn rus! Sant? så lenge det hjelper må jeg ty til dette foreløbig.. håper jeg en dag kan komme over det også.. men per dags dato har jeg ingen annen løsning..

Skal denne uken levere min 2. rusprøve i veien mot medisinering.. der vil si at jeg har 4 prøver å levere etter denne, før jeg får hjelp til å takle dette bedre. Håper jeg.. for det er det jeg henger meg fast i.. HÅP! håp om at det går mot lysere tider.. håp et verdig liv, tross alt...

3 kommentarer

John Håkon

14.05.2014 kl.18:34

Heii!! :) Takk for at du deler tankene og fortvilelsen for da blir det lettere for oss andre å hjelpe;)

Jeg har slitt med masse av det der selv, og det er vel ikke noe ukjent for deg iallefall? Jeg fikk begynne med noe som heter strattera før jeg eventuelt begynner på noe sterkere mot ADHD'n om det trengs. Den skjerper konsentrasjonen min og minsker impulsiviteten. Har nå gått på den i bare en og en halv uke å jeg har det mye, MYE bedre allerede:D Kanskje dette er verd å diskutere med din psykolog/psykiater og eventuelt prøve ut?? Vil ditt beste og gjøre mitt beste å hjelpe deg som du har hjulpet meg. :)

Mvh John Håkon, your mate forewahh !! ;)

bull...

07.06.2014 kl.07:03

At du drev med selv selvskading er vel sikkert din sannhet.

Men er nå ikke så sikker på den jeg da. Men hjelper å legge på litt ekstra så du har hatt det enda litt mer jævlig. ..

Mats Egil

29.06.2014 kl.05:51

Modig av deg å komme med anonyme uttalelser..! Det å gjemme seg bak navnet bull..? du kunne prøvd litt hardere å skjule deg. Jeg trenger ikke tenke meg mye om for å resonere til hvem du er! når det er sagt.. hva vet du egentlig om hva jeg har gjort å ikke? Du kjenner meg vel du da siden du er så skråsikker på dette.. Stakkars stakkars llle deg.. håper du følte deg bra når du skrev dette! men husk, sånne ting slår kun tilbake på deg selv!

Nina Ann

08.09.2014 kl.19:47

Ønsker deg lykke til videre.....ikke mist håpet 🙏💚

Skriv en ny kommentar

hits